FAQ - USEIN KYSYTTYÄ

Ennen kuin olet yhteydessä toimistomme asiakaspalveluun, pyydämme, että katsot löytyykö vastaus kysymykseesi tältä sivulta. Asiakaspalvelussamme saattaa olla ajoittain ruuhkaakin, joten täältä saatat löytää nopeimmin vastauksen. Info-sivuilta löytyy yleiset infot matkoihin.
Mikäli olet sillä mielellä, että tältä sivulta puuttuu jokin yleisesti ihmettelyä herättävä asia, laita meille meiliä ja korjaamme asian. Kiitos!

MIKÄ IHMEEN ABIRISTEILYT?

Abiristeilyt ovat ne aidot ja alkuperäiset Abiristeilyt, joita on järjestetty vuodesta -94. Lukiolaiset ovat lähteneet vuosia abiristeilyille ja pari viimen vuoden aikana mukaan tulivat myös Tallinnan hotellibileet. Uutuutena: vuonna 2020 pääsemme vihdoin kuljettaman abeja Tukholmaan. Abiristeilyt ovat osa Nelonen Media Live Oy:tä ja vastuullisena matkanjärjestäjänä toimii Lehtimäki Matkat Oy.

MITEN VOIN PERUUTTAA MATKANI?

Matkan peruuttaminen tapahtuu aina lukion yhteyshenkilön kautta kuten matkan tilaaminenkin.
Yhteyshenkilölle tulee ilmoittaa peruuttavan henkilön nimi ja tilinumero johon mahdollisesti jo maksetut maksut palautetaan. Huomioi peruutusehdoissa olevat peruutuskulut.

MITEN VOIN PÄÄSTÄ MUKAAN VAIKKA EN OLE VIELÄ ILMOITTAUTUNUT?

Ilmoittautumiset tapahtuvat lukiosi yhteyshenkilön kautta. Uudet lukiot voivat lähettää ilmoittautumisen varauslomakkeella toimistollemme. Uusia matkalaisia voi ilmoittaa, vaikka ennakkomaksu olisikin jo maksettu! Tallinnan matkalle voit ilmoittautua myös yksittäisenä matkustajana.

MILLOIN ENNAKKOMAKSU MAKSETAAN?

Ennakkolasku lähetetään yhteyshenkilöille maaliskussa ja ennakkomaksu tulee maksaa eräpäivään mennessä yhteyshenkilönne antamien ohjeiden mukaisesti. Myöhemmin ilmoittautuneilla maksu 2vk sisällä varauksesta.

MILLOIN LOPPUMAKSU MAKSETAAN?

Lasku loppumaksusta lähetetään sähköpostitse elo-syyskuun aikana yhteyshenkilöille ja laskussa näkyy eräpäivä

KÄYKÖ VALVOJAKSI JOKIN MUU HENKILÖ KUIN MITÄ MATKAEHDOISSA ON MAINITTU?

Vain poikkeustapauksissa.

MAKSAAKO VALVOJAT SAMAN HINNAN KUIN ABIT?

Valvojien matkan hinta on sama kuin abeilla ja sisältää samat palvelut.

TARVITSEEKO TALLINNAN HOTELLIPAKETTIIN VALVOJIA?   

Tallinnan hotellipakettiin ei tarvitse erikseen valvojia.

 

ONKO SATAMAAN YHTEISKULJETUKSIA?

Nelonen Media Live Oy:n toimesta yhteiskuljetuksia ei järjestetä, mutta lukiot keskenään tietysti näin voivat tehdä. Syksyllä ilmestyy nettisivuillemme lähtöpäivä- / laivakohtainen luettelo lukioista. Henkilöautolla satamaan tuloa tulisi välttää. Lisäksi voit kysyä tarjouksia bussikuljetuksista vastuulliselta matkanjärjestäjältämme Lehtimäki Matkoilta!

VOIVATKO ABEJA SATAMAAN TUOVAT BUSSIT PARKKEERATA LAIVALLE RISTEILYN AJAKSI?

Busseja ei voi ottaa mukaan risteilylle vaan ne pitää parkkeerata satamaan. Kysy ajoissa parkkipaikoista. Henkilöautolla satamaan tuloa tulisi välttää.

MAKSAAKO BUSSIKULJETTAJAT SAMAN HINNAN KUIN ABIT?

Abeja satamaan tuovat bussikuljettajat maksavat saman hinnan kun Abit.

MILLOIN LUKIOMME RUOKAILEE?

Lukioille varataan paikat eri kattauksiin toimistomme ja laivan toimesta. Yhteyshenkilöille ilmoitetaan ruokailuajat ja paikat ennen risteilyä. Aika ja paikka näkyy myös satamassa jaettavista aterialipuista. Ruokailut tapahtuvat pääsääntöisesti illalla, mutta joillekin lukioille Turun linjalla lounaan muodossa paluupäivänä.

SAAKO LAIVAN MYYMÄLÄSTÄ LÄHTÖILTANA ALKOHOLIJUOMIA?

Alkoholijuomien myynti tapahtuu myymälästä vasta paluupäivänä. Väkevien alkoholien myynti tapahtuu huomioiden Suomen tullilainsäädäntö eli 20v tuonti ikäraja.

ONKO LAIVALLE MENTÄESSÄ TURVATARKASTUSTA?

Kyllä on. Tarkastuksessa tarkistetaan matkalaukut / reput ja alkoholijuomat kuten myöskin avonaiset virvoitusjuomapullot takavarikoidaan. Myöskin kaikki teräaseet, leikkiaseet, metalli/avainketjut ym. takavarikoidaan.
Takavarikoituja tavaroita ei luovuteta takaisin.

KÄYKÖ LAIVALLA LUOTTOKORTIT / PANKKIKORTIT / VISA ELECTRON?

Laivalla maksuvälineenä kelpuutetaan käteisen lisäksi yleisimmät luottokortit sekä suomalainen pankkikortti.
VISA - Electron sillä varauksella, että satelliittiyhteys toimii.  Katso tarkemmin oman risteilysi varustamon nettisivuilta kohta maksuvälineet.

MITÄ ASIAPAPEREITA TARVITAAN ABIRISTEILYLLÄ?

Turusta lähtevällä -laivalla tulee olla mukana joku kuvallinen henkilöllisyysdokumentti,  jolla tarvittaessa pystyy näyttämään toteen henkilöllisyytensä, esim. voimassaoleva passi, tai poliisiviranomaisen myöntämä henkilökortti tai ajokortti.
Helsingistä lähtevillä laivoilla  matkalla tulee olla mukana voimassaoleva passi tai poliisiviranomaisen myöntämä henkilökortti, esim. ajokortti, kelakortti tai alaikäisen henkilökortti ei kelpaa.

MISSÄ LAIVAT KÄYVÄT  JA ONKO NIISTÄ MAISSA KÄYNTIÄ?

Abiristeilyillä maihinnousu mahdollisuutta ei ole millään risteilyllä.
Helsingistä lähtevät risteilyt suuntautuvat Tallinnaan ja Turusta lähtevä risteily Tukholmaan.
Mikäli olet ostanut Abiristeilyiden risteily-hotellipaketin Tallinnaan, liittyy pakettiin luonnollisesti maihinnousu.

KEITÄ MUITA LUKIOITA RISTEILYILLE OSALLISTUU?

Lukioiden nimet, joista risteilylle osallistuu abeja julkaistaan loppumaksujen jälkeen.

MISTÄ VOI KYSYÄ LAIVALLE JÄÄNEITÄ TAVAROITA?

Sekä Viking Linen että Tallinksiljan laivoille jääneet tavarat toimitetaan Suomen löytötavarapalveluun, Tiedustelut ma-pe 10-18 ja la klo 10-14 puhelimitse numerosta 0600-41006 (1,97 euroa/min + pvm).